Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Uteromstrender
Tips og inspirasjon
To butikkansatte snakker med hverandre ved en butikkutstilling med hengestol.
Mange faller for en vakker hengestol, ifølge interiørkonsulentene Anne Siv Trones (t.v.) og Åshild Horvei.

Flere tar «inne-stilen» med ut

Interiørkonsulentene vet hva som skal til. Her får du inspirasjon til sommerens interiør – skapt for å heve stemningen på uteplassen.

Tekst: Samina Bruket
Publisert: 22.05.2020
Foto: Merethe Opstad Clausen
Ja, det er lett å drømme seg bort til lekre uterom, og kanskje spesielt nå som det nærmer seg sommer. Små, vakre detaljer kan være det som skal til for å skape rett stemning: Den lille forskjellen som gjør at du bruker uteplassen mer – fordi du trives der.
Utstilling i butikk av sofa og bord. Bordet er dekorert med vaser og strå.
Planter settes oftere sammen i grupper. Svarte kuler skaper dybde og kontrast.

Små interiørgrep = stort hygge-løft

På Bohus Forus arbeider interiørkonsulentene Åshild Horvei og Anne Siv Trones, sistnevnte er også avdelingsleder for interiør. Og hva kan de fortelle om uterommet 2020? 

– Det har blitt mer rom for personlig stil – få inn det du trives med. Vi ser mer av at folk tar den stilen de har inne med seg ut. Da får de en helhet, sier Åshild.

Nærbilde av pute illustrert med jungel og aper.
Én pute med spennende detaljer kan løfte hele ute-interiøret. 

Å kjøre på med samme stil både inne og ute er blitt enklere, ifølge interiørkonsulentene. Nå finnes det et mye større utvalg av puter, pynt, utetepper og belysning. 

– Vi ser at kundene kjøper mer stæsj for å få det koselig. Vi selger mye grønne planter, også i plastikk –  som er veldig trendy i år, sier Anne Siv.

Utstilling av et hvitt spisebord inne i en møbelbutikk.
– Duse, lune farger populære. Og strå – det er veldig in,  i forskjellige størrelser og farger, sier Åshild. 

Lune og «knæsjne» farger 

– Her ser dere den lyse nordiske stilen, der du henter opp farger fra hav og sand, forklarer Åshild mens hun peker mot et lyst bord med interiør i duse nyanser. 

Mer dype, sterke farger er også i vinden, ifølge interiørkonsulentene. De kan fortelle at det er lov å bruke mer «knæsjne» farger i uterommet.  

Hengekøyetrenden har ikke inntatt Bohus. Men hengestoler derimot – det vil mange ha på uteplassen.

– Det er fint med et eget sted der du kan trekke deg litt tilbake, krølle deg opp med en god bok og et glass vin. En hengestol er et vakkert blikkfang som skaper stemning, sier Anne Siv. 

Utstilling i møbelbutikk av sofagruppe med kyse puter og svart bord.
Signature Collection by Halvor Bakke. Lyst og mørkt i skjønn harmoni.

Pledd og utepeis 

Folk bruker mye mer penger på uterommet, det er en trend de har sett de siste årene, ifølge Anne Siv. Selv om flere vil skille seg ut, har mange også samme favoritt: Den mest solgte hagemøbelserien er Signature Collection by Halvor Bakke. 

– Nå mangler vi litt stoler og annet som hører til. Vi er rett og slett utsolgt. På grunn av korona så startet hagemøbelsesongen i februar istedenfor mot slutten av april-mai, sier Anne Siv. 

Utstilling i møbelbutikk av to sorte utepeiser.
Utepeiser selger godt. Varianter i moderne stil er ekstra populære.

– Hva med dere, hva skaper den gode ute-stemningen for interiørkonsulentene? 

– For meg er det først og fremst putene, tepper og de grønne plantene. Duse naturlige farger i brun- og gråtoner. Og en stråhatt på veggen – det er meg, sier Anne Siv. 

– Jeg liker også den skandinaviske stilen, men nok litt mer moderne og strammere. Og så er det ekstra luksus å ha en utepeis, spesielt om kvelden når det blir kaldt og du finner frem pledd og fyrer opp peisen. Det er stemning det, smiler Åshild.

Medlemsfordeler i Bate

Husk at du får fordeler hos Bohus og Haukaas Møbler og Interiør. 

Klikk her for å se medlemsfordeler