Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Tommel opp for flytting
Aktuelt
Willy sitter ved et skrivebord og spiller gitar.
Willy Sebastian har rom til både musikk og elektronikk, som er 17-åringens favorittsysler.

Tommel opp for flytting

Willy Sebastian (17) ble overrasket da foreldrene spurte om de kanskje skulle flytte fra hus til leilighet. Kjør på! mente han.

Tekst: Samina Bruket
Publisert: 14.05.2020
Foto: Merethe Opstad Clausen
– Det er jo mindre. Førsteinntrykket var fint, men her var det eldre interiør og det virket litt trangere. Etter hvert ble leiligheten pusset opp – slik at den ble moderne. Da var det ikke lenger gamlehjem-stil, sier Willy Sebastian Viste med et lurt smil. 

For halvannet år siden flyttet ungdommen fra et hus på Joa i Sola til en leilighet i lavblokk på Mariero i Stavanger – sammen resten av familien. 
Portrett av Willy som smiler.
Flytting kan fort gå godt. – Her har vi alt vi trenger, sier Willy Sebastian. 

Slikt som ungdommen likar

I den nå svært så stilige leiligheten, i første etasje i Marieroallén, bor tre søsken med foreldre. Storebror Willy Sebastian går Vg1 Elektrofag på Jåttå videregående, kort skolevei på han, og denne ungdommen setter pris på å bo sentralt.

– Når du vurderer hus med hage opp mot denne leiligheten her, så synes jeg dette er bedre. Her er det fin natur, og vi er mye nærmere alt enn det vi var på Joa. 

Mange foreldre gruer seg til å dele tanker om flytting med barn og ungdom. Willy Sebastian ble overrasket og nysgjerrig da temaet ble tatt opp. 

– Mamma hadde sett på leilighet, og så spurte de oss sånn alvorlig om vi skulle vurdere å flytte. Det var litt sånn ”Oi – det hadde jeg ikke trodd.” Men jeg syntes det var interessant. Huset vi bodde i var et fint sted å leve, likevel var jeg ikke veldig nært knyttet til det. Og det hørtes gøy ut å prøve noe nytt. 

Han satt stor pris på å få være en del av flyttinga, helt fra idémyldring til de faktisk kjøpte leilighet. Ikke vær redd for å ta med ungene og ungdommen på hele flytteprosessen, mener han. 

– Spør dem: ”Liker du deg godt her? Hvis vi flytter, er det noe du hadde savnet spesielt?” 

Null klager

Det er selvsagt litt skummelt å flytte, spesielt om du må begynne på ny skole, tenker Willy Sebastian.

–Så klart, når du kommer inn i det nye klasserommet, så står jo hjertet i halsen, men jeg ble tatt godt imot. Det gikk helt fint. 

Han har fortsatt sitt eget rom, og god plass til gitarene som han elsker å spille på. Han lager egen musikk fra gutterommet. Det går visst bra, også i blokk: 

– Jeg har ikke fått noen klager, eller hatt problemer på grunn av spilling. 

Livet i leilighet gir mersmak. Når han flytter ut, er det ikke størst mulig plass han vil lete etter.

– Jeg ser for meg en leilighet av noe slag. Det er fascinerende med minihus, og jeg tenker bare å gjøre det litt enkelt. Jeg har lyst til å være mobil, da er det ikke så lurt å kjøpe et stort hus, konkluderer 17-åringen.