Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Tips til hjemmeaktiviteter
Tips og inspirasjon
Jente leker med mel mens hun lager mat.
La de små kokkene få hjelpe til på kjøkkenet. Foto: Shutterstock

Tips til deg som holder deg hjemme

Sitter du i karantene eller ønsker å holde deg mest mulig inne, kan hverdagen oppleves ganske så annerledes. Her er våre enkle tips til deg som er hjemme, enten alene eller med familien.

Tekst: Kristina Renberg
Publisert: 24.03.2020
Foto: Merethe Opstad Clausen
Barn skal aktiviseres, samtidig som de voksne skal få tid til både jobb, husarbeid og nye oppgaver som hjemmeundervisning. Samtidig så opplever kanskje noen at tiden står stille, og strever med å få dagene til å gå. Håper noen av disse ideene kan gjøre hverdagen bittelitt enklere og triveligere.

Hold deg og dine i aktivitet

Selv om man skal holde seg mest mulig inne, er en klar oppfordring fra Helsedirektoratet at aktivitet er viktig. Her kan man dra fram enkle og gøyale triks med aktiviteter som å gå på skattejakt i huset, bygge innendørs teppehytte, ha piknik på gulvet, slå opp telt i stua – og kanskje sove der også, male, legge puslespill, eller strekke litt på kroppen med enkle yogaøvelser. Her kan kun kreativiteten stoppe deg.

Et bord med fargeblyanter og tegneark.
Finn frem male- og tegneutstyr. Kanskje du har et gammelt skrin med akvarellblyanter innerst i boden?

Lag mat eller bak sammen

Dette er en gyllen mulighet til å gjøre matlagingen eller bakingen til en kjekk aktivitet for hele familien. De minste kan røre i bollen, prøve seg på litt oppvask og skylle grønnsaker. Mellomstore kan hjelpe til med å måle opp, skrelle og skjære grønnsaker. Store barn kan få en spennende oppgave: Finn en oppskrift på engelsk som de kan prøve å oversette til norsk, eller gi de et oppdrag om å halvere eller doble en oppskrift. Ta deg tid til en kopp kaffe mens du observerer de største lærlingene i sving på kjøkkenet. Om dere ikke har bakt sammen – så smaker dere på resultatet sammen. 

Dersom du ikke har mulighet eller vil unngå å ta turen til butikken, så kan vi tipse deg om at du som medlem har 8 % rabatt på matkasser fra Nettmat.no. Bruk rabattkoden "Bate" ved betaling.

Mor og barn står på kjøkkenet og visper sammen kakerøre i en bolle.
Matlagingen tar mer tid når de små skal hjelpe – men da er barna i god aktivitet! Foto: Shutterstock

Fine systemer til hverdagen som kommer

I en hektisk hverdag er det vanskelig å ta seg tid til å lage gode systemer, men nå har du kanskje muligheten. Her finner du masse nyttige tips og triks med et enkelt Google søk, eller du kan sjekke ut Marie Kondo sine utrolige metoder i hennes dokumentarer på Netflix.

Klær pent brettet i en skuff.
Lær deg nye måter å brette klærne og sorter ut ting du ikke lenger bruker.

Lag noe til deg selv eller dine

På Batebloggen har vi mange fine oppskrifter. Her finner du alt fra hvordan du lager en sløyfe til deg selv, eller kanskje du trenger vimpler til neste barnebursdag. I tillegg har vi tips til hvordan du enkelt kan sy om en gammel skjorte som du allerede har i skapet, til noe litt kjekkere.

Og du, det er ikke sikkert alle aktivitetene går helt som planlagt. Nå må vi ikke stille for høye krav til oss selv. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.

Kvinne står på en stol og henger vimpler opp i taket.
Bruk gamle tekstiler til å lage nydelige vimpler – så kan de pynte opp når vi kan møtes til selskapeligheter igjen. Foto: Ingrid Bergtun / ingridbergtun.blogg.no