Roar Puntervold utenfor hjemmet sitt
Foto: Alise Lea Tiller

Sparte over 76 000 på oppussing

Han visste oppussingen kom til å koste dyrt. Gleden ble heller stor da han oppdaget hvor mye han sparte ved å bruke medlemskortet i Bate.

Tekst: Bate
Publisert: 10.10.2017

Mye å spare på Bate-medlemskap

Rekkehuset i Hafrsfjord er så godt som ferdig oppusset, kun enkelte detaljer gjenstår. Roar Puntervold og samboer Camilla Tveit trivs i de nye omgivelsene sine sammen med to barn og én nyfødt. Og budsjettet – det har de klart å holde.


Spennende oppussingsprosjekt

De har reist taket i stua fra 2,40 til 2,73 meter for ekstra romfølelse. 25 kvadratmeter per etasje er bygget på: ekstra rom i kjeller, soverom i første etasje og kjøkken i andre. Alt av gulv og vegger er byttet ut, samt nye baderomsmøbler, trapperekkverk og spotter i tak.


- Jeg har fått god hjelp av far som er teknisk tegner og broren min som er bygningsingeniør. Prosjektet har vært kjekt å holde på med. Det er greit å holde seg aktiv og lære mye nytt samtidig, sier Puntervold.

Lyspære
Bates medlemsfordeler

For kun 300 kr i året får du en rekke bonus- og rabattavtaler hos aktører som Montér, Bohus, Rønning Elektro og Zaptec, samt forkjøpsrett på over 90 000 boliger.

Se fordelene her!

Samboeren var høygravid mens oppussingen stod på som verst. Badet ble ferdig samme dag som fødselen skjedde.
- Vi rakk akkurat å bli ferdig med det viktigste før hun lille kom, sier Puntervold.

Roar Puntervold i sin nyoppussede stue
I stua er gulv og vegger splitter nytt. Før var den en gammel pipe opp fra peisen som er fjernet til fordel for en nyere.


Brukte Bate-kortet flittig

For litt over et år siden kom de på ideen om å pusse opp. Puntervold var nøye med å legge et detaljert budsjett slik at de ikke skulle stå i et halvferdig hus og være tomme for penger. Han har vært bevisst på hvilke tilbud som finnes på varene han uansett skulle kjøpe.

- Jeg sjekket Bate sin hjemmeside før jeg gjorde større innkjøp og sammenlignet priser. Rabatten fikk jeg i butikken der og da, og jeg visste jeg kom til å få bonus. Likevel ble jeg overrasket over at bonusen var så høy. Jeg trykket på knappen for utbetaling og neste dag var pengene på konto, sier Puntervold.

Penger spart

For å være medlem betaler han 300 kr i årskontingent. Det siste året har han handlet for 521.618 kr i butikker som Bate har rabatt- og bonusordning hos. Han har fått 23.853 kr totalt i bonus, som betyr penger direkte overført til bankkonto.

I tillegg får Bate-medlemmer mellom 10 og 35 prosent rabatt på butikkene Puntervold har handlet mest hos: Monter, Modena fliser og Flugger Farve. Hvis vi legger 10 prosent rabatt til grunn har Puntervold fått 52.161 kr i rabatt. Totalt utgjør rabatt og bonus 76.014 kr spart på oppussingen.

- Med så mye penger spart kan vi unne oss mer. Jeg har truffet folk som er medlem i Bate som ikke vet at de kan aktivere medlemskortet og få alle disse rabattene og bonusene. De handler i butikkene uansett, men får ikke fordelen, sier Puntervold.


Grått kjøkken med integrerte hvitevarer
Før var kjøkkenet i hovedrommet som nå er kun stue. Denne delen på 25 kvadratmeter er nettopp bygget på.


Bonusen får han helt automatisk siden han har koblet betalingskortene sine opp mot medlemskortet. Rabatten fås i kassen ved å vise medlemskortet når han handler, fysisk eller via Bate sin app.

Pusset opp ved siden av fulltidsjobb

Da Puntervold kjøpte sin første bolig i 2009, ble det en Bate-bolig på Sunde. Faren ga ham sin ansiennitet som han ikke lenger hadde bruk for. Puntervold brukte forkjøpsretten og fikk leiligheten til en god pris.

Boligbehovet endret seg etter hvert, og han solgte leiligheten på Sunde. Men medlemskapet i Bate fortsatte han med selv om han ikke lenger bodde i Bate-bolig.

Det siste året har han pusset opp rekkehuset ved siden av full jobb som brønntekniker i Halliburton.

- Jeg jobber offshore og har brukt friperiodene til oppussing. I sommermånedene jobbet jeg på land. Da ble arbeidsklærne bare værende på etter jeg kom hjem fra jobb, sier han.

Familiens totalbudsjett på hele oppussingen ble satt til 1,4 millioner for over et år siden.
- Noe ble dyrere enn forventet og noe billigere, men alt i alt har vi holdt oss til budsjettet, sier Puntervold fornøyd.

Er du enda ikke medlem i Bate? Gjør som 57 000 andre - meld deg inn i dag for kun 300 kr i året!