Illustrasjonstegning av gammel mann i smart stue

 

Publisert: 14. oktober 2018. Var først på trykk i medlemsmagasinet Ditt Bate. 

 

Smart teknologi kan gjøre det enklere for oss å bo. For noen er det praktisk med lyspære som skrur seg av og på når du går ut og inn av rommet, men for andre kan smart teknologi være helt nødvendig for å kunne fortsette å bo hjemme. Jeg håper at vi en dag kan tilby Bateboliger der kjøper selv velger hva som inkluderes av smarte løsninger. At du som kjøper får en liste i hånden og krysser av for å få din egen stemmestyrte assistent, smart strøm, smartlys eller hva det måtte være.

Dere som synes smart teknologi er avskrekkende trenger ikke å bekymre dere for fremtidens Bateboliger. Vi jobber med at kjøper selv skal få velge hva han eller hun vil fylle sin nye bolig med, og det er helt greit dersom du ikke ønsker smart teknologi velkommen. 

Bate er i startfasen når det gjelder smart teknologi. Mye kommer til å skje på dette område, men allerede har vi gjort mye når det gjelder solcelleanlegg og ladestasjoner for elbil. Vi er stolt over Sameiet Solvang som denne høsten får installert kombinasjonen solceller, batteribank og ladestasjon. Totalt har vi installert ladestasjoner for elbil i over 20 borettslag, og har like mange i bestilling. Nybygget vårt, Goaleitet, varmes opp av bergvarme som er delvis driftet av solcelleanlegg. I tillegg legges det til rette for elbillading og ladestasjon for elsykler.

Med så mange muligheter i teknologiens tid, er det samtidig viktig å være kritisk til leverandørene vi velger til å levere smarte løsninger. Her skal vi være nøye og tenke på beboers beste. Vi må være helt sikre på at teknologien fungerer som den skal, og at beboerne ikke trenger å bekymre seg for ting som for eksempel at ens personopplysninger skal bli misbrukt. 

Framtidens Bate-prosjekter blir vel verdt å følge med på. Vi satser på miljøvennlige boliger med smarte løsninger – der du har lyst å bo. 

Paul Boxill

 

 

Til Batebloggen