Hilde Frafjord Myrvoll i La Chinata-butikken i ØstervågHilde Frafjord Myrvoll starter kurs i bruk av oljer i matlaging. Her i La Chinata sin butikk i Østervåg.

Tekst og foto: Alise Lea Tiller   Publisert: 25. februar 2018 

 

- Eddik er mye mer vanlig for eksempel i Spania enn i Norge, sier medeier Hilde Frafjord Myrvoll fra La Chinata.

Frukteddik

I det siste har hun merket at kunder er mer og mer interessert i frukteddik med forskjellige smaker.

- Eddik med fruktsmak gir en frisk smak i salaten, syrlighet og dybde til sauser og piffer opp desserter, sier Myrvoll.

Eddiken med mangosmak er best egnet for salater og sammen med iskrem. Bringebær-eddiken gir en fin smak i kombinasjon med ost i salater, den brukes også i kaker. Tomateddiken passert best til å piffe opp sausen.

- Mange nordmenn vet ikke hvor smaksfremkallende eddik er. I det siste har folk vist mer interesse for å bruke eddik, sier Myrvoll.

 

Eddik med fruktsmak i butikkhylleEddik med fruktsmak har blitt mer populært i det siste, ifølge butikkeieren.


Oljer med smak

Et annet gulltips fra butikkeieren er å bruke oljer med tilsatt smak.

- Denne går det mye av, sier Myrvoll og holder opp en flaske med chili-olje.

- Mange bruker den bare på pizza, men chilioljen egner seg godt i alle slags typer pastaretter, lasagne, supper, gryter og woker, sier hun.

Et annet godt tips er å bruke sitronolje på poteter for å gjøre middagen mer smakfull. 

Balsamico av alle slags typer

Butikkhyllene hos La Chinata i Østervåg er fyllt med smaksoljer og eddiker – men også et variert utvalg av balsamico.

- Balsamico har utrolig mange bruksområder. Mange bruker den standard tynne som de blander sammen med olivenolje og dypper brød i, sier Myrvoll.

I tillegg finnes søt og karamellisert balsamico egnet for salater og iskrem. Balsamico med fikensmak, kirsebær og trøffel har samme bruksområde. Balsamico med honningsmak er perfekt for en god salat.

- Butikken startet med olivenolje og har glidd over til gourmet. Oljer har så mange bruksområder. Nå starter vi kurs med egen kokk som viser hvordan man integrerer oljer bedre i matlagingen, sier Myrvoll.

 

Som Bate-medlem får du 10 % bonus på alle varer i butikk hos La Chinata.

 

Til Batebloggen