Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Artig og praktisk påfunn av to gode naboer

Naboene Stig og Andreas utenfor husene sine

Familiefedrene Stig Nesse (til venstre) og Andreas Sandnes Blix har festet et tau mellom husene sine, som frakter alt fra vafler til øl.

 

Tekst, foto og video: Alise Lea Tiller

Publisert: 3. juni 2018

 

- Jeg var akkurat kommet hjem fra sykehuset etter fødselen av sønnen vår for å ta vare på de andre barna hjemme som sov. Jeg satt i stua og tenkte "hva skal jeg gjøre nå?". Så hører jeg svusj svusj fra tauet og at noe klirrer i husveggen. Det var Stig som hadde sendt over en velkomstgave, et par pils, forteller nabo Andreas Sandnes Blix. 

Ideen kom for noen år siden da Stig Nesse var på besøk hos ham. Stig hadde flyttet fra en annen bolig i Borettslaget Haugtussa til et hus som lå vegg i vegg med Andreas.  

- Vi tenkte at vi skulle få oss sånn kopp og snor som kunne brukes til telefon og lo litt av det, sier Andreas. 

 

Se video av hvordan de typisk bruker nabotråden.

 


Fra spøk til alvor 

Men joda, det var faktisk så kort avstand mellom husene at de kunne få til noe morsomt og kreativt her. Telefonideen utviklet seg til ideen om å feste opp et tau som de kunne frakte ting på. 

Stig visste godt hva han skulle gi i neste bursdag til Andreas. Inni pakken lå det tau, kroker og fester til å feste tauet i veggene.  

- Tidenes bursdagsgave, mimrer Andreas. 

Bare en time etter han fikk gaven, var installasjonen oppe og gikk.  

- Det har blitt godt brukt. Vi har sendt boller, omelett, muffins, sukker, mel og altslags, sier Stig. 

Deler gode matbiter

- Historisk sett er de beste ideene basert på at folk er late, vi er nok et slik tilfelle. Det er jo ti meter å gå hvis vi trenger å låne noe fra den andre. Vi er jo late. Samtidig er det inspirerende å gi til hverandre, sier Andreas. 

- Har du noe, må du jo dele. Det er viktig å sende over litt til naboen, sier Stig. 

- Hvis Stig og familien lager vafler, tenker de at de må sende over til oss. Da skjer det noe positivt hele tiden, sier Andreas.    

- Har du en god idé må du sette den ut i livet, sier Stig. 

 

Til Batebloggen