Blinkfestivalen er en rulleskifestival i Sandnes som i år holdes 31. juli - 3. august. (Foto: Axelar / Blink). Turistforeningen har også en hel del hytter som medlemmene kan benytte seg av (foto: Turistforeningen).

Tekst: Håkon Fossmark   Publisert: 18. juni 2019

 

Familiedag om humler

Hva: Gratis familiedag på Orre, hvor du kan få se ekte humler og humlebol, og vite hva du kan gjøre for å ta vare på humlene. Det blir fortellerstund, snekring av humlekasser og hobbyverksted.
Når: 24. juni. Kl. 11–14 
Hvor: Friluftshuset på Orre
Info: Besøkssenter våtmark Jæren på Facebook.

 

Barnemuseet: Ekte historier om barnefattigdom 

Hva: Frem til desember får barn (alle under 18) gratis inngang på Stavanger Museum sin utstilling om barnefattigdom. Hva tenker og vet Stavangers befolkning om barnefattigdom i Stavanger? Elever ved Auglend barneskole og Godalen- og Bergeland videregående skole var året 2018 ute som stuntreportere for Norsk barnemuseum. De forteller rekonstruerer ekte historier fra barn i lavinntektsfamilier. 
Når: Utstillingen åpnet 5. juni 2019, og vil være tilgjengelig til høsten 2020.
Hvor: Muségaten 16, Stavanger 
Info: stavangermuseum.no

Se én av videosnuttene fra utstillingen, regissert av Hans E. Voktor:

 

 

The Tall Ships Races

Hva: Skutefest. Skutene er på vei til Bergen, og stopper i Sirevåg. Og når skutene legger til blir det liv og røre. Besøk sjørøverkaien, hils på sjørøverne og bli med på aktiviteter havnelangs samtidig som du får smake på lokal mat og drikke.
Når: 18. juli
Hvor: Sirevåg havn, Hå 
Info: ha.no/tallships 


Hyttetur

Hva: Turistforeningen har over 500 hytter i hele Norge som du fritt kan bruke. Stavanger Turistforening har 44 av dem. Ta med familien på tur og opplev tur- og hytteidyll.
Når: Hele året 
Hvor: Hele landet 
Info: dnt.no

Turistforeningens T på en stein i solnedgang


Blink skifestival

Hva: Verdens største skifestival sommerstid. Verdens største skistjerner konkurrerer, og du kan prøve rulleski, skyte med lasergevær og mye annet gøy på kid-campen. Konserter er det også.
Når: 31. juli–3. august
Hvor: Sandnes sentrum, Ålgård og Lysebotn
Info: blinkfestivalen.no

konsert på blinkfestivalen

 

Gladmat-festivalen

Hva: Gladmat-festivalen har spennende program for hele familien, og mange kjekke aktiviteter for barn på dagtid. Et yrende folkeliv og uendelig mange smaksopplevelser.
Når: 24.–27. juli 
Hvor: Stavanger sentrum
Info: gladmat.no 

 

Til Batebloggen