Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Julegrana tennes på Grasholmen

Beboer Ragnar Schwebs forsyner seg med gløgg.Beboer Ragnar Schwebs på Grasholmen forsyner seg med gløgg. Han har med seg datter og barnebarn på julegrantenning.

Tekst og foto: Alise Lea Tiller

 

Stille vind, kald og frisk luft preger torsdagskvelden beboerne på Grasholmen har valgt å samles på. Når klokka nærmer seg 18.00 fyller det seg opp rundt bålpanna og ved gløgg-kjelene.

- Fin anledning til å sosialiseres

- Her har vi det bra alle sammen. Vi vet hvem naboen er og ingen krangler om hvor hekken skal stå for å si det sånn, sier beboer Jakob Knudsvig. Naboene Sølvi Kristoffersen og Leif Kristoffersen er enige.

- Julegrantenningen er en fin anledning til å sosialiseres med naboene, sier Sølvi.

Beboere i sameie Sølvi Kristoffersen, Jakob Knudsvig og Leif Kristoffersen snakker foran julegranaSølvi Kristoffersen (fra venstre), Jakob Knudsvik og Leif Kristoffersen er fornøyd med nabolaget de er en del av.

Dans rundt treet

Leder i sameiet Geir Svendsen ønsker alle velkommen til julegrantenningen. Lysene på grana tennes til fine trompettoner fremført av Leif Kristoffersen som har spilt trompet i rundt 67 år, fra han var åtte til nå 75. Praten går av seg selv mellom naboene som møtes fast to ganger i året: ved julegrantenningen og sommerfest.

Etter at man har beundrer de fine lysene på julegrana, skravlet en god del og kost seg med gløgg, tas det initiativ til å gå rundt grana. Trompeten er på plass, og vipps så danses og synges det på full styrke.

 


Tredje julegrantenning

Dette er tredje året på rad sameiet arrangerer julegrantenning. I fjor var det så mye nedbør at gløggen måtte inntas i garasjen mens de kikket ut på den lysende grana. I år er det ikke mye å utsette.

- Det er veldig koselig å tenne grana, sier beboer Ragnar Schwebs som har med seg datter og barnebarn på julegrantenningen. De har kommet fra Oslo for å tilbringe tid sammen over julen.

Markeringen fortsetter utover kvelden. Ingen kan tvile på at det blir jul på Grasholmen i år også.  

 

Til Batebloggen