En minigris ved siden av heisekran-leke med lyspære i endenMarthe Myrtvedt som blogger for oss har en minigris som heter Goliath. Han er veldig glad i mange ting, blant annet lamper som du kan heise opp og ned.

 

Tekst, foto og video: Marthe Myrtvedt, www.junkyardstudio.no

 

Denne superenkle lampen tar ikke mer enn en knapp time når du har alt på plass, utenom litt venting på at lim og lakk skal tørke. (Se video av det ferdige resultatet nederst i saken).


Dette trenger du:


- En leketøy-krane. Min leke er brukt, men du finner dem også billig på nett.
- Lakk for plast i ønsket farge - her er det brukt matt svart (lakk for plast finner du blant annet hos forhandlere som selger bildeler og lakk til bil). 
- Noe tungt å legge i “lasteboksen” bak på kranen.
- Eventuelt noe tungt i sokkelen, slik at lampen står mer stødig.
- Lim - For eksempel Teq7.
- Gaffateip for ekstra sikring av loddene i bunn av lampen.
- Ferdig lampesokkel med ledning (Jul, Clas Ohlson eller liknende). 
- Små strips i samme farge som ledningen.

Begynn med å lime fast lodd i bunn av sokkelen på kranen. Jeg brukte noen store bolter jeg fant. Fest med litt tape og klem inn hauger og lass av lim. La dette tørke over natten, og plasser gaffateip på utsiden for ekstra sikring (prøv å fest teipen slik at det ikke synes på utsiden av kranen). 

 

Marthe limer fast lodd i bunnen av leketøy-heisekranen
 
 
Når limet har tørket, lakkerer du hele lampen med lakk for plast (du kan alternativt bruke vanlig spraylakk eller hobbylakk, men dette vil henge litt dårligere).

Sørg for at du kommer til i alle kriker og kroker, og lakker i flere lag slik at du ikke får renner. (NB! Bruk skikkelig maske.)

 

Marthe sprayer leketøy-kranen.

 

Deretter er det bare å snirkle ledningen inn langs armen på kranen, og feste med strips. Fest enden av ledningen, der hvor lyspæren er, i kroken til kranen, og sørg for å ha tilstrekkelig med ledning, slik at du kan heise lyspæren opp og ned. 

 

En leketøy-heisekran har fått lyspære i enden som blir heist opp og ned.

 

Lykke til! Se video av det ferdige resultatet: