Syklister ved målstrekHammer Series er et nytt sykkelritt som fremhever lag fremfor enkeltpersoner. Flere runder i ulike typer konkurranser skal avgjøre hvem som er det beste laget. 

 

Tekst: Alise Lea Tiller   Foto: Hammerseries   Publisert: 20. mai 2018

 

Hammer Series kommer til Stavanger neste helg 25.-27. mai. Det er Velon og Infront Sports & Media som introduserte Hammer-serien i 2017. Første året gikk rittet av stabelen i Limburg i Nederland. Stavanger er andre vertskapsby.

- Alle de store sykkelstjernene deltar i konkurranser som går over tre dager. Vi gleder oss til en spennende folkefest, sier arrangør Roy Hegreberg fra Hammer Stavanger. 

Over tre dager skal lagene konkurrere om hvem som er det beste laget, gjennom krevende og ulike øvelser. 

 

Syklister foran følgebil

 

Dag 1, fredagen, er det «Hammer Climb». Lagene må gjennom flere runder i en klatreløype. De ti første rytterne som krysser målstreken på slutten av hver runde får poeng. Tre av rundene deles det ut dobbel poengsum, en av disse er finalerunden.  

Dag 2, lørdag, er det «Hammer Sprint». Lagene får testet seg i en løype i flatt terreng. Poengsystemet fungerer likt som fredagen. Lørdag pågår også et folkeritt som alle kan melde seg på. Her kan du lese mer om «Hammer Classic».

Dag 3, søndag, er det «Hammer Chase». De beste lagene på fredag og lørdag kvalifiseres til å delta på Hammer Chase. Første lag over målstreken, hvor alle skal med, vinner rittet og får tittelen «Hammer Champions».

 

Søndag sykler proffene forbi Bate sitt lokale på Mariero. Bate stiller med pølser og is fra klokken 15, og alle er velkomne til å heie med oss. Ta med kubjeller og godt humør!

 

 

Til Batebloggen