Denne artikkelen har opprinnelig stått på trykk i Ditt Bate. Her kan du lese hele magasinet

Innerst i en blindvei, bak en knallgul ytter dør og opp en vinkeltrapp ligger dette husets hjerte: Et kjøkken der både de tre som bor i huset og besøkende liker å samles. Men det er et annet beslektet rom det skal handle om her… for en langvarig drøm ble brått veldig aktuell for åtte år siden. 

 

Kjøkkenet for «alt»
– Da vi på visning kom inn i det som da var en bi-inngang, så jeg potensialet og tenkte: «Her kan vi gjøre noe!», sier Helga Pettersen entusiastisk.

 

Og allerede året etter innflytting var drømmen i boks; et grovkjøkken sto klart. Et sus fra fordums tid, og litt luksus også?

 

– Jo, det er litt luksus, men samtidig veldig praktisk. Her utnytter vi rommet! Hvorfor ikke bruke det skikkelig, istedenfor at det bare blir et sted å sette skoa og henge opp jakka, spør og konkluderer Helga.

 

Grovkjøkkenet har blitt mer enn et kjøkken nummer to. Rommet brukes av alle – hver dag. Her har de plass til alt som er greit å ha lett tilgjengelig.

Vi har roteskuff, dattera vår har spillene sine her, jeg har duker og dekketøy. Vi lager kaffen her. Vi springer ofte inn hit etter verktøy. Skal vi i bursdag har vi en egen skuff til gaveutstyr. Man får aldri nok oppbevaringsplass.