Mange boligselskap har egne regler for grilling, så sjekk alltid hva som gjelder i ditt boligselskap. Kanskje det kan være lurt med en egen grillplass for alle beboerne? 

Når alle terrassene hos oss ble innglasset, så vi et behov for et hyggelig fellesområde hvor beboerne kan grille og kose seg. Heidi Totland, Styreleder Åsveien borettslag


Den hyggelige grillplassen

I Åsveien Borettslag har de gjort nettopp dette. Den nye grillplassen er klar for bruk til årets sesong med fin beplanting, grill og sitteplasser.

Det skaper en hyggelig arena for sosialt samvær, samtidig som man reduserer brannfare og sjenanse for naboene betraktelig. 

Regler rundt grilling

Om ditt boligselskap ikke har et egnet fellesområde, så husk å sjekk hvilke regler som gjelder hos dere. Ordensreglene inneholder ofte egne regler for hvilken type grill du får bruke. Elektrisk grill vil som oftest være tillatt. Om gassgrill er lovlig, vil variere fra sted til sted. Kullgrill er sjelden lovlig på en balkong, på grunn av den økte brannfaren ved bruk av tennvæske og kullgrill.

Husk også å ta hensyn til naboene, spesielt med tanke på lukt og grillos.

 

Sist men ikke minst 

Kos dere i grillsesongen. Her finner du noen kjekke grilltips fra matprat


Grillvettregler fra Norsk Brannvernforening

  • Bruk aldri kullgrill på balkong, dette utgjør stor fare for brannspredning. Elektrisk grill og gassgrill er tryggere alternativer fordi man i større grad kan kontrollere varmen.
  • Sørg for at grillen står stødig og i god avstand fra brennbart materiale. Det forutsettes også at balkongen har god utlufting langs gulv og tak uten noen form for innglassing, slik at røyk og eventuell lekket gass raskt luftes ut .
  • Ha grillen under oppsikt hele tiden mens den er varm. Pass på at røyk fra grillen ikke sjenerer naboer.