Sprengning og utgravning av tomta er ferdig, og arbeidet med fundamenteringen er godt i gang. Geobrønnene som skal forsyne leilighetene med bergvarme til oppvarming av gulv og tappevann er etablert. Disse vil gi framtidige beboere en meget energieffektiv og ikke minst behagelig varmekilde. 

– Vi har hatt en veldig god start på byggearbeidet, og på tross av korona går alt som planlagt. Vi forventer å være ferdig med betongarbeidet på senhøsten, og neste vår skal byggene være tett. Da starter også etableringen av hagen som binder hele Køhler-kvartalet sammen. Det blir et fantastisk grøntanlegg som vi gleder oss masse til å få på plass, sier prosjektleder Rein Olav Hansen i Bate. 

Det blomstrer i Hillevåg
Samtidig med at byggearbeidet er i full sving, har Stavanger kommune startet oppgradering av vei, vann og avløp i Frida Hansens vei, like ved boligtomta. Det betyr at veien er stengt for en periode under byggearbeidet, men at leilighetene får en fin ny adkomst når beboerne flytter inn i første kvartal 2022. Enn så lenge kan du kjøre inn ved Kilden hvis du ønsker å ta en titt på tomta. 

– Ta deg gjerne en tur langs stien bak Frida Hansens hus. Nå blomstrer det i Hillevåg, og i parken rundt de historiske husene får du en god følelse av hvor flott dette blir når alt står ferdig, oppfordrer prosjektlederen. 

Klikk her for å lese mer om prosjektet Fridas hage