Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Godt i gang med Fridas hage
Nye boliger
Mai 2020: Tomta for Fridas hage er ferdig utgravd og fundamentarbeidet er i gang

Godt i gang med Fridas hage

Det er stor aktivitet både i og rundt tomta til leilighetsprosjektet Fridas hage i disse dager. Korona har ikke bremset verken framdriften eller etterspørselen.

Tekst: Cecilie D. Birkeland
Publisert: 22.05.2020
Foto: Cecilie D. Birkeland
Sprengning og utgravning av tomta er ferdig, og arbeidet med fundamenteringen er godt i gang. Geobrønnene som skal forsyne leilighetene med bergvarme til oppvarming av gulv og tappevann er etablert. Disse vil gi framtidige beboere en meget energieffektiv og ikke minst behagelig varmekilde. 

– Vi har hatt en veldig god start på byggearbeidet, og på tross av korona går alt som planlagt. Vi forventer å være ferdig med betongarbeidet på senhøsten, og neste vår skal byggene være tett. Da starter også etableringen av hagen som binder hele Køhler-kvartalet sammen. Det blir et fantastisk grøntanlegg som vi gleder oss masse til å få på plass, sier prosjektleder Rein Olav Hansen i Bate. 

Det blomstrer i Hillevåg
Samtidig med at byggearbeidet er i full sving, har Stavanger kommune startet oppgradering av vei, vann og avløp i Frida Hansens vei, like ved boligtomta. Det betyr at veien er stengt for en periode under byggearbeidet, men at leilighetene får en fin ny adkomst når beboerne flytter inn i første kvartal 2022. Enn så lenge kan du kjøre inn ved Kilden hvis du ønsker å ta en titt på tomta. 

– Ta deg gjerne en tur langs stien bak Frida Hansens hus. Nå blomstrer det i Hillevåg, og i parken rundt de historiske husene får du en god følelse av hvor flott dette blir når alt står ferdig, oppfordrer prosjektlederen. 

Klikk her for å lese mer om prosjektet Fridas hage
Byggingen av Fridas hage er godt i gang
Det blomstrer i Hillevåg! Neste vår starter arbeidet med parkanlegget som vil knytte Køhler-kvartalet sammen rundt en grønn oase. 
22 leiligheter solgt til nå
Eiendomsmegler Espen Eie og hans kollega Rune Larsen har merket lite til «koronaeffekten». Arbeidsdagene er like travle som før, og han kan fortelle om god bevegelse i boligmarkedet. 

– Vi ser det er en bra balanse mellom det som legges ut for salg og det som blir solgt. Det er godt mulig at korona har satt en brems for oppgang i markedet, men vi vurderer likevel markedet som godt, sier han. 
Megler Espen Eide utenfor Frida Hansens hus
Eiendomsmegler Espen Eide i Eie Eiendomsmegling.
I Fridas hage er over halvparten av leilighetene solgt så langt. Det er det hovedsakelig tre grunner til, mener megleren: 

«En fredet grønn oase»
– Det planlagte parkområdet og de tre historiske byggene som omslutter det gjør Fridas hage unikt. Parken blir en fredet grønn oase i et område som er preget av mye næringsvirksomhet. Dette er viktig for trivselsfaktoren, og noe vi ser kjøperne har satt stor pris på. 

«Smarte planløsninger» 
– Det er lagt ned mye godt arbeid i planløsningene i Fridas hage. Det er ingen bortkastet plass, og leilighetene fungerer like bra om folk er hjemme alene eller har besøk. Mange av leilighetene er gjennomgående og flere har store allrom med utgang til terrasse med ettermiddagssol. Det er bare noen eksempler på kvaliteter folk setter stor pris på. 

«Det nye Stavanger øst»
– Hillevåg og Paradis er et av de områdene det skjer mest i for tiden. Boligbyggingen gir godt kundegrunnlag for service- og næringsvirksomhet, og vi ser den samme utviklingen her som i Stavanger øst: Det vokser fram nye kjekke tilbud til beboerne og hele bydelen får et løft. På toppen av dette har området utrolig bra adkomst med både tog, buss, sykkel og bil - og det er heller ikke langt til båten i Hillevågsvannet. I Fridas hage er det parkering til alle, men kjøperne kan også klare seg helt fint uten bil.    

Kunne du tenkt deg en visning? Bestill visningstid her
Mai 2020: Fundamenteringsarbeidet er startet. Neste vår står byggene i Fridas hage ferdig reist.
Arbeidet med fundamenteringen er nå startet på tomta i Hillevåg. Første kvartal 2022 skal leilighetene i Fridas hage være klare for innflytting.