Rekkehus på Madlavest
Foto: Masiv

Forkjøpsrett på Madlavest

På Madla skal Masiv bygge ut en helt ny bydel med spennende og varierte boliger. Som Bate-medlem har du forkjøpsrett på boligene i første byggetrinn fram til 23. mars.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 16.3.2021

Bate-medlemmer får velge først på Madlavest

Bate har inngått et samarbeid med Masiv som gir deg mulighet for å melde forkjøpsrett på Madlavest før boligene i første boligtrinn blir lagt ut for ordinært salg.

Fra Madlavest får du kort vei til kjekke turområder, idrettsanlegg, skoler, barnehager og shopping. Med busstopp like utenfor boligfeltet, er veien heller ikke lang til Stavanger sentrum.

Første byggetrinn består av 35 leiligheter og 19 rekkehus. Utbyggingen vil bli preget av spennende arkitektur, variasjon i boligtyper og størrelser, opplevelsesrike omgivelser, bevisst bruk av materialer og et landskap som fletter det grønne inn i bebyggelsen.

Les mer om prosjektet her

Det planlagte boligkvartalet Sætra på Madlavest
Første byggetrinn kommer i kvartalet Sætra, nordøst på det nye utbygningsfeltet.
Foto: Masiv

Hvordan fungerer forkjøpsretten?

Når du melder forkjøpsrett på et nytt boligprosjekt, sender du inn et skjema hvor du lister opp inntil seks boliger du ønsker å få mulighet til å kjøpe før andre. Av de som har meldt forkjøpsrett, er det medlemmet med lengst ansiennitet får anledning til å kjøpe først. Deretter går turen til den med nest lengst ansiennitet – og så videre. Du er ikke forpliktet til å kjøpe selv om du har meldt forkjøpsrett, men får en unik mulighet til å plukke ut din drømmebolig før andre. Les mer om forkjøpsrett her.