Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. - Flere legger fliser i stue og soverom
Tekst: Alise Lea Tiller Foto: Modena Fliser
 
- Fliser er tilbake som et friskt pust på designscenen og i innredningen. Designere samarbeider med tradisjonelle flisprodusenter for å fange et friskt og moderne uttrykk, sier kreativ leder og trendforsker Rikke Skytte i den danske Pej gruppen som formidler trender og tidsånden.

Fliser fra Modena fliser. Medlemmer i Bate får 10 % rabatt på alle ordinære varer og 5 % bonus på alle varer. Flisene her er fra serien Marazzi Sistem N.
 

Flislagte vegger

Ifølge Skytte gjør fliser seg godt i alle rom. På gulv og vegg i stuen og på soverom har trendforskerne sett spesielt mye interesse for fliser i det siste.

- Flere og flere legger fliser på soverom og i stuen hvor man ellers har valg tregulv eller gulv av tekstil. Særlig på veggene ser vi økt bruk av fliser. Da kan man gå for et varmt uttrykk. Tenk på taktilitet, at det skaper et inntrykk av berøring. Stein og for eksempel 3D-teksturer preger flisenes taktilitet, sier Skytte.

Fliser fra Modena fliser. Medlemmer i Bate får 10 % rabatt på alle ordinære varer og 5 % bonus på alle varer. Bilde fra serien Galileo disk.
 

Nyanser av brunt og grått

Trendforskeren anbefaler å flislegge i nyanser av brunt, støvet lys grå eller i vannaktige blåfarger. 

- Lyse pasteller er også et godt alternativ. Det viktigste når det gjelder fargevalg på fliser er at det gir en fornemmelse av «wellbeing».  

Finn ditt mønster

Patchwork-trenden, som består av å sette sammen mange mønstre til ett (som i et lappeteppe), kan godt brukes for å skape kreative mønstre i flisleggingen. 

- Patchwork er en mulighet for å skreddersy vegg og gulv i fliser. Skulpturelle former, skiftende figurer som skaper bølger eller former. Gjentakelse som har myke former, sier Skytte.
 

Fliser fra Modena fliser. Medlemmer i Bate får 10 % rabatt på alle ordinære varer og 5 % bonus på alle varer. Den lappeteppeinspirerte veggen på bildet er fra serien Modena Carnaby Street. 

En mer rustikk stil som også er i vinden for tiden, er å legge mønstre som ser slitte ut og skaper inntrykk av at tiden har satt sine spor. 

 

Har du lagt gulv eller vegger i fliser?

Vis oss ved å tagge bildene dine med #batebolig.

 

Til Batebloggen