ungt bate medlem i en ny leilighet
Malin sparte penger på boligkjøp. Kjekt å ha litt ekstra til småfiks som maling og ny laminat.
Foto: Merethe Opstad Clausen

Ferskt medlem – full fordel

Den nye Bate-fordelen hos DNB viste seg å være uslåelig da Malin Løwe Korth skulle kjøpe sin første leilighet.

Tekst: Bate
Publisert: 27.2.2020

Tenk å sette nøkkelen i døren og komme inn til sitt aller første eget. Bestemme selv over rot og rydding, stillhet og musikk, møbler og muligheter. Engøyjenta Malin Løwe Korth (23) har lenge vært klar til å ta steget ut i boligmarkedet og har dratt på visninger både på Tasta, Storhaug og Hillevåg.

Valget falt til slutt på 62 kvadratmeter i borettslaget Storhagen i Godalen. Vi skriver mandag og det mangler gulv på soverommet, men hun tar sikte på å flytte inn til helgen.

Lyspære
Bate-medlemmers fordel i DNB

Du har meget gunstige fordeler, både når du skal kjøpe og selge bolig gjennom DNB. Og du - det er superenkelt å bytte bank!

  • Boliglån fra 1, 44 % nom. rente
  • 12 000 kr i rabatt ved boligsalg

Sjekk fordelene her!

Målet nådd

– Jeg hadde lyst til å kjøpe heller enn å leie bolig og har spart penger ved å bo hjemme hos foreldrene mine mens jeg har studert vernepleie på VID i Sandnes, forteller Malin. Nå er studiene avsluttet, hun har full stilling som vernepleier på Hundvåg – og målet om egen bolig er nådd.

jente viser frem en innpakket tv
Sofaen og noen av møblene er allerede på plass. Ny TV er kjøpt inn for mange filmkvelder fremover.

Forbauset i banken

Midt i kjøpsprosessen ventet en overraskende vending i banken. Megleren tipset Malin om medlemsfordelen hos Bate med gunstige låne­betingelser i DNB. Banken hvor foreldre og besteforeldre har femti års fartstid, kunne ikke konkurrere med medlemsfordelen. I DNB slapp foreldrene dessuten å kausjonere for lånet, de tok heller forsikring i Malins BSU. Og selv med 5 år kortere nedbetalingstid, sparer Malin penger hver måned sammenlignet med tilbudet hun fikk av «gamlebanken».

– Det ble ganske hektisk i innspurten av boligkjøpet, for vi hadde en forventning om at mamma og pappas bank ville være interesserte i å matche tilbudet fra DNB. Men nei! Min oppfordring til andre boligkjøpere er at de tar en ekstra runde og sjekker ulike banker før de signerer boligkontrakten, sier Malin.

LES OGSÅ: Lav rente og 12 000 kr i rabatt ved boligsalg for Bate-medlemmer hos DNB

Være obs på visning

Hun har lært litt forskjellig mens hun har vært på visning. – Mamma sier at vi må kjenne på lukten! Og jeg har sett at bilder kan lure deg litt. Sjekk om ting virker som de skal. Er for eksempel kjøkkenviften ødelagt, pass på å notere det i kontrakten før du kjøper. Kanskje du da kan få reparasjonen dekket av en eierskifteforsikring.

På kjøkkenet til Malin lyser en ørliten lampe over en pose peanøtter og en hagestol. Hun planlegger å rive kjøkkeninnredningen. Den er pent malt, men kanskje like gammel som blokken, bygget i 1967. Oppgradert kjøkken får vente, hun vil ut av redet.

malingsverktøy
Fortsatt litt verktøy her og der, men til helgen flytter hun inn.

Ønskelisten og virkeligheten

– Hva stod på ønskelisten da du skulle ut og se etter bolig?

– Først og fremst ville jeg ha nye omgivelser, bo i et nytt område. Helst ville jeg også ha dusj uten kabinett, og to soverom, men her falt jeg for den romslige følelsen. I mange moderne leiligheter er kjøkken og stue i ett. Jeg synes at stuen virker større når jeg kan lukke døren til kjøkkenet, sier Malin, som også har fått seg større soverom enn noen gang. Soveromsutsikten viser hester og rideskole. Farmor bor like i nærheten. Det er ti minutter å gå til toget. Og den innglassede terrassen er mer enn stor nok til å danse på.

Uten ansiennitet

Malin vurderte å overta morens ansiennitet i Bate da hun skulle by på leiligheten i Storhagen borettslag, men det viste seg at det ikke ville være nødvendig med et årelangt medlemskap for å få tilslaget. Alle de andre medlems­fordelene har hun uansett hatt tilgang på fra dag én. Det kan lett bli enda flere kroner å spare fremover.

jente sitter i en sofa
Malin ser frem til en ny hverdag med egen leilighet.

Fritid

Fritiden liker Malin å bruke sammen med venner og hun er på vei til å flytte styrketreningen fra SiS på Ullandhaug til SATS i Hillevåg. Opptatt av denne tankerekken legger vi merke til en gigantisk eske bak i stuen. 65 tommers TV! Det må bety at det også blir noen filmkvelder fremover?

– Ja, jeg er glad i å se på Friends, ler Malin.

Er du enda ikke medlem i Bate? Gjør som 57 000 andre - meld deg inn i dag for kun 300 kr i året!Abonner på nyhetsbrev