I saken vår her om sikker lading av hybrid- og elbil kunne du lese litt om samarbeidet vårt med Rønning og Zaptec. 

På grunn av økt behov for informasjon om tilrettelegging for lading i borettslag og sameier, arrangerte vi to temakvelder hvor vi snakket om fremtidsrettet og sikker lading. Begge arrangementene ble i løpet av kort tid fullbooket, og de som deltok hadde mange spørsmål og nyttige innspill til oss.
 

Her er de fem mest stilte spørsmålene:

 1. Får vi lavere kostnader ved å gå for denne løsningen?
  Svar: Ja! Bate har forhandlet frem gode priser som skal komme kundene våre til gode. Dette gjelder både tjenesten lever av Rønning Elektro, samt gunstig pris på selve ladestasjonen fra Zaptec.

 2. Hvem kan bestemme at vi skal installere en løsning for elbil lading hos oss?
  Svar: I utgangspunktet er det styret som tar den beslutningen, men sjekk gjerne med din kundekontakt hos oss om du er usikker. Vi anbefaler deg å sørge for enkel og god informasjon til beboerne slik at de er trygge på de løsningene som blir valgt.

 3. Hvordan finner vi ut hvilken løsning som passer best for oss?
  Svar: Rønning og Zaptec tilbyr uforpliktende befaring på stedet for å gi best mulig råd og veiledning for hva som passer best for dere. Du kan ta kontakt med dem direkte, eller gjennom din kundekontakt hos oss, så hjelper vi deg.    

 4. Det er nesten ingen som har elbil hos oss i dag. Hvorfor skal vi velge en slik løsning?
  Svar: Vi mener at styret bør ha fokus på tilrettelegging for fremtiden. Det er kanskje ikke er så mange som har et behov i dag, og det kan fort skyldes at det rett og slett ikke er lagt til rette for å ha en slik bil. Når styret tilrettelegger for det, vil nok også flere vurdere å kjøpe seg hybrid- eller elbil. Det tyder også på at et fremtidsrettet ladeopplegg får betydning for boligprisene. I tillegg har myndighetene klare ambisjoner om å øke andelen av hybrid- og elbiler.

 5. Hva med betaling for strømforbruket da?
  Svar: Vi hjelper dere med innkreving av et fast beløp til dekning for kostnadene. Dette kreves inn sammen med de ordinære felleskostnadene som den enkelte betaler.

 

Bate arrangerer stadig nye kurs. Følg med på vår kursoversikt her.