bolle med krem, kaffekanne, kopp og fastelavnpynt med fargerike fjær

 

Oppskriften er hentet fra melk.no

1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. 

La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).

2. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.

3. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)

4. La den heve til dobbelt størrelse.

5. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. Legg bollene på en stekeplate og etterhev straks på et lunt sted i ca. 30 minutter. 

6. Sett ovnen på 200 °C.

7. Pensle bollene med egg og stek de midt i ovnen i ca 7 - 15 minutter og avkjøl dem på rist.

Er du usikker på om bollene er ferdig stekt? Dunk lett på dem med fingrene. Når lyden høres hul ut er de klare.

8. Krem: Ha sukker og vaniljesukker i den kalde fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornete.

Du kan lage mange variasjoner av fastelavensboller. Fyll med krem og syltetøy, limecurd, vaniljekrem eller sjokoladekrem.

9. Skjær toppen av bollene og legg på kremen. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

 

Til Batebloggen