– Det var en 28 kvadratmeter stor leilighet. Den fikk jeg fordi far min hadde spart opp ansiennitet som jeg fikk bruke. Jeg kunne bare matche budet til forrige mann – det var gøy! Strålende plass, perfekt for en person, erindrer Patrick. 

Dette er begynnelsen på flyttehistorien til én familie. En kar som altså ville bo for seg selv. Helt til … Monica Bårdsen kom inn i bildet. Hun som bodde langt, langt borte – i Oslo.

De startet en familie, og sammen har de flyttet fem ganger. Kanskje det er en boligreise og minner du kan kjenne deg igjen i?

Størst (og først) av alt er kjærligheten: Kan vi få høre om starten på romansen?

– Ja, det er hun ekspert på, sier Patrick.

– Nei, jeg forteller alltid den historien. Nå kan du fortelle, da blir det kort­versjonen, ler Monica.

– Vi møttes i Oslo gjennom felles venner. Men vi hadde aldri blitt introdusert for hverandre, før etter veldig lang tid, forklarer han.

– Det var en grillkveld på Stranda, på Huk, og så møttes vi en uke etter det – helt tilfeldig – hos felles bekjente. Vi endte opp på Café Sjakk Matt i Oslo og spilte backgammon og snakka om livet, mimrer hun.

Hun 22 år og han 25. Patrick studerte fremdeles i Stavanger. De fant ut at det var vanskelig med avstandsforhold. Noen gir da opp – mens andre satser alt:

– Så jeg flytta hit i mars, vi forlova oss i april og så var vi gift i juni. Han var min første kjæreste, og jeg var hans første. Vi hadde ikke gjort dette før, men da var vi så voksne at vi visste hva vi ville.