Styreleder Anne Brit Løland bruker Bevar HMS på ipad

Styreleder Anne Brit Løland bruker Bevar HMS på Ipad eller datamaskin. Her har hun full oversikt over hva hun har ansvar for som styreleder.

Tekst og foto: Alise Lea Tiller, publisert: 24. november 2017

Hjemme i leiligheten sitter styreleder Anne Brit Løland og ser på Bevar HMS på ipaden. Hun har full oversikt over oppgaver som har blitt gjort og skal gjøres i borettslaget.

- Her ser jeg at det nærmer seg etterkontroll av røykvarslerne. Det kommer også varsel fra Bevar HMS på e-post når det nærmer seg en frist, sier Løland.

Gjør jobben enklere

Til daglig jobber hun som bibliotekar på BI, tar en mastergrad i ledelse og er styreleder i borettslaget Birkelandsgaten 20/22. En hektisk hverdag der altså, og da er det greit med smarte verktøy som gjør jobben enklere.

- Borettslaget begynte med Bevar HMS for to og et halvt år siden, da under en annen person sin ledelse. Jeg merket at mye mer ble gjort etter vi fikk Bevar HMS, sier Løland.

Alt samlet på et sted

I Bevar HMS legger hun inn alle avtaler og kontrakter med leverandører. Hun legger inn frister på ting som skal gjøres og tilegner ansvarlig for oppgaven hvis noen andre i styret skal gjøre oppgaven. Hun bruker også HMS-håndboken hvis hun lurer på noe.

- For eksempel her kan jeg lese lovverket og anbefaling om radon og randonmåling. Jeg vet ikke om vi har gjort dette før vi fikk Bevar HMS, for jeg kan ikke se at det er loggført noe sted. Nå kan jeg legge resultatene inn her, og det er synlig for neste styreleder som overtar etter meg, sier hun.

Til hver sak legger hun inn kommentarer underveis, slik at neste styreleder kan se hva som har blitt gjort.

Bevar HMS på Ipad-skjerm

Her kan Anne Brit Løland se hva som har blitt gjort tidligere i borettslaget, og hvilke avtaler de har. 

For små og store boligselskap

Borettslaget Birkelandsgaten består av kun 19 boenheter og er et relativt lite borettslag.

- Større borettslag har ennå mer nytte av Bevar HMS for å holde oversikten. Likevel ser jeg også en stor verdi i Bevar HMS for små borettslag som oss. Det koster ikke mye, og til gjengjeld får vi et godt forhandlingskort inn mot forsikringsselskaper fordi vi kan dokumentere at vi er gode på sikkerhet, sier Løland.

- Enkelt og oversiktlig

Styreleder Johnny Myklebust i Sameiet Elvegaten 11 synes Bevar HMS gjør hverdagen som styreleder enklere. Elvegaten er et mye større boligselskap med 107 boenheter. 

- Styrelederen før meg var flink til å legge inn avtaler og kontrakter i Bevar HMS. Det gjorde det enklere og mye mer oversiktlig da jeg skulle overta som styreleder, sier Myklebust.

Bevar HMS tilpasses borettslagets behov, og i Elvegaten har de valgt å bruke en minimal og rimelig utgave av systemet.
- Jeg blir varslet når lovpålagte og nødvendige branntiltak skal gjøres. Sånn sett er det et godt hjelpemiddel. Avtaler og kontrakter er også lagret i systemet som fungerer som et godt oppslagsverk, sier han. 

Bevar HMS ble innført før Myklebust ble styreleder, men han har ingen planer om å si opp avtalen.

- Bevar HMS er veldig enkelt å forholde seg til. Jeg logger meg inn på PC og får raskt oversikt. Ikke koster det mye heller, sier Myklebust.

Spør Bate om Bevar HMS

I Norge er det krav om systematisk HMS-arbeid i alle boligselskaper, uansett størrelse.
Dette betyr at det er styret som er ansvarlig for at boligselskapet følger opp brannvernlovgivningen og annen lovgivning som har med sikkerhet å gjøre.

Vi vet at det sjelden er to boligselskap som er helt like. Derfor skreddersys innholdet i Bevar HMS fra Bate til det enkelte boligselskapet. Jobben for styret blir enklere, men viktigst av alt -et godt HMS-system vil bidra til at menneskene som bor og ferdes i boligselskapet unngår skader eller ulykker. 


Har du spørsmål om Bevar HMS fra Bate ta kontakt med:
Vegard Ulseth
Prosjektassistent, +47 948 74 761
vegard.ulseth@bate.no
 

 

Til Batebloggen