Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Boligdrommen pa Hovemarka
Nye boliger
Adian (2 år) strekker hånden ut for å kose med lillebror Edin (7 måneder)
Tre brødre skal få vokse til på Hovemarka. Edin (7 mnd), Adian (2) og Denijal (5).

Boligdrømmen på Hovemarka

Grunnmuren er støpt, og nå skal treverket reises. Snart starter familien Karagas nye liv på Hovemarka.

Tekst: Håkon Fossmark
Publisert: 28.01.2020
Foto: Merethe Opstad Clausen

Det er fortsatt ni måneder til byggeplass blir forvandlet til nabolag, men familien Karaga har allerede begynt å glede seg til sitt nye familieliv på Hovemarka i Sandnes. De vandrer rundt på tomten, barna leker med noen rør, mens foreldrene Dalila og Admir Karaga prøver så godt de kan å se for seg det ferdige huset.

– Det er ikke så lett når det bare er grunnmur, men om noen uker tror jeg vi vil få en helt annen følelse av hvordan det blir til slutt, sier Admir Karaga.

Hele familien står samlet foran grunnmuren på byggeplassen.
Familien Karaga er forventningsfulle foran innflytting i november i år. – Vi brukte ikke lang tid på å bestemme oss, forteller far Admir.

Familieboliger

Det er Bate som nå bygger åtte store og gode hjem på Hovemarka. Rekkehusene blir på 200 kvadratmeter, fordelt på tre plan. Fem soverom, to bad, tre stuer, to balkonger, sørvendt hage, bi-inngang og godt med bodplass.

For familien Karaga var det den gode prisen og den romslige boligen som overbeviste dem om å kjøpe bolig på Hovemarka.
 
– Vi har fått veldig mye for pengene her. Vi har lett etter enebolig en stund, men uten å finne noe. Da Hovemarka dukket opp på finn.no, tok vi kontakt med megler, og vi ble raskt overbevist om at dette ville være en flott plass å bo, og for våre barn å vokse opp, sier far Admir.

Mor Dalila løfter opp Edin (7 måneder) og smiler.
Hui! Minstemann Edin aner det ikke, men snart stiger reisverket over grunnmuren til det nye huset han skal bo i. Mamma Dalila Karaga ser frem til å få mer boltreplass til familien.
I dag bor familien i et rekkehus på 120 kvadratmeter, på Bogafjell, ikke langt unna deres nye bolig.

– Men med tre små barn ble det litt trangt for oss. Her får vi 200 kvadratmeter, og eget soverom til alle barna. I tillegg får vi en ekstra stue, som jo kan være fint når barna blir større, forteller Dalila Karaga.

En egen bi-inngang, som går rett til vaskerom, ser de også fram til å ta i bruk.

– Når vi kommer hjem fra barnehagen, eller skitne hjem fra fotballtrening, blir det fint å kunne gå inn der og henge fra seg klærne, sier Admir Karaga.
Illustrasjon av fasade på en av boligene på Hovemarka
Boligene ligger fredelig og trygt i en blindvei. Likevel er E39 like ved og det går raskt å forflytte seg både til Stavanger, Sola, Forus og flyplassen.

Mye for pengene

For Bate har det vært viktig å bygge boliger som appellerer til nettopp denne type familier.

– Her vil vi at kjøperne skal oppleve at de får mye bolig for pengene, og at det skal være en prisklasse som barnefamilier har råd til, forteller Elise Folkvord, som er sjef for bomiljø i Bate.

På Hovemarka er det allerede flere andre barnefamilier som bor, og det er kort vei til fine turområder som Stokkelandsvannet og Melsheia.

Hovemarka og området rundt er et eventyr for alle som liker å være aktive: Flust av fine sykkelruter og stier å plante joggeskoene på. Stort rulleskianlegg like ved, og BMX-bane, sandvolleybaner, treningsapparater og lekeplasser på gang. Foretrekker du å ta det med ro, kan du nyte en dag i Sandvedparken, gå tur i Melsheia eller dra på søndagsåpent plantesalg.

De travle hverdagene blir litt enklere med den nye REMA 1000-butikken som nettopp har åpnet like ved. Der finner du også E39, som kjapt tar deg til Stavanger, Sola, Forus – eller flyplassen.

– Dette blir en flott plass å vokse opp, mener Folkvord.

 

Egeninnsats

For å få enda rimeligere bolig, kan boligkjøperne velge å gjøre noe egeninnsats.– Du kan for eksempel velge å male huset selv, eller gjøre uteområdet ferdig og legge plen. Eller, så kan du selvfølgelig få et nøkkelferdig hus å flytte rett inn i, sier Folkvord.

Boligene vil være klar for innflytting i november 2020, og det er fremdeles ledige boliger i prosjektet.

Er du interessert i Hovemarka, kan du lese mer om boligene og melde din interesse her.

Illustrert områdekart over Hovemarka
Hovemarka er de siste boligene som skal bygges i dette området. Naboene er allerede på plass og trives.

Gode løsninger

Det er lagt opp til at boligkjøperne skal kunne gjøre endringene de vil, i valg av kjøkken eller bad, for eksempel.

– Vi har gjort noen endringer, men må holde litt igjen. På kjøkkenet har vi valgt store og gode benkeplater, og en kjøkkenøy som vi kan samles rundt. Kjøkkenet er viktig for oss, sier Dalila Karaga.

I tillegg til god plass, har selveierboligene på Hovemarka åpne og luftige rom, med store vindusflater og masse lys. Boligene leveres med varmepumpe. Vedovn kan leveres som tilvalg.

Egen garasje, gjesteparkering på tomten og mulighet for elbillading kommer også. Hovemarka ligger i en blindvei, og ungene har sin egen lekeplass.

– Vi gleder oss til å flytte inn, og vi er spent på hvem som blir vår nye naboer, sier Dalila Karaga.