Mest relevante sider:
Aktuelt
Anna holder en stor sjekk på femti tusen fra bate
Anna Elise Sørdal Klungre mottok i dag Bates talentpris 2020.

Talentpris delt ut på overraskende vis

Jazzstudent Anna Elise Sørdal Klungre er vinner av Bates talentpris 2020. I dag ble hun overrasket på scenen.

Tekst: Samina Bruket
Publisert: 05.05.2020
Foto: Merethe Opstad Clausen

Talentprisen skulle etter planen vært delt ut på storstilt vis under åpningskonserten til Maijazz. Korona stoppet festivalen, men Bate bestemte at årets talentpris likevel skulle deles ut – med en vri på avsløringen. 

 

 

– Det er veldig stas å få anerkjennelse

Jazzstudenten var i dag invitert til jazzens egen hovedscene i byen – Spor 5 – for å spille inn det hun trodde skulle være en promoteringsfilm i forbindelse med digitale konserter. Idet hun var ferdig å synge, så dukket administrerende direktør i Bate, Paul Boxill, opp på scenen, for å avsløre at Anna er vinner av statuett, blomst og en sjekk på 50 000 kroner.

– Vi må holde hjulene i gang. Så i år har vi gjort som i fjor, satt ned en jury – og de har valgt deg til å få prisen. I fjor imponerte du med urfremføring og egenkomponert verk for kor og band, og jeg er veldig glad for å dele ut prisen i år, sa Paul Boxill i talen til vinneren. 

– Det er veldig stas å få anerkjennelse for det du holder på med. At noen ser det og synes at det er bra og kult. Det er veldig betryggende å få penger, fordi som musiker er det litt usikkert og spesielt nå, sa en tydelig rørt prisvinner. 

Bate håper at pengegaven vil hjelpe å dekke utgifter til bolig. Anna fikk også et gavemedlemskap i Bate – som gir mulighet til forkjøpsrett på boliger både i Stavanger og sju andre storbyer i Norge. 

Anna og Paul holder turkis sjekk
– Jeg fikk en mistanke om at noe var på gang når jeg så han med den store sjekken, sier Anna. 

Juryens begrunnelse

Juryen har i år bestått av Cecilie Dybdahl Birkeland, Innholdsmester i Bate, Helleik Kvinnesland, daglig leder i Stavanger Jazzforum, Hanne Bernhardt Buvik, produksjonsleder i Maijazz, Eddie Andresen, musiker, lærer ved MDD Bjergsted og styreleder i Creo Rogaland, samt Simen Kiil Halvorsen, musiker og universitetslektor i jazz ved fakultet for utøvende kunstfag på UiS.

Utdrag av juryens begrunnelse: Det er en enstemmig jury som med glede deler ut Bates talentpris 2020 til Anna Elise Sørdal Klungre. 

Anna Elise Sørdal Klungre (f. 09.05.1996) kommer opprinnelig fra Syvdsbotn, i Møre og Romsdal. Etter å ha fullført ett år med utøvende musikk på Toneheim folkehøgskole flyttet hun til Stavanger for å starte på jazzutdanningen ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS, med jazzvokal som hovedinstrument. Hun fullfører graden i vår, men planlegger å fortsette med relevante studier det kommende året ved samme institusjon. 

Med ensembler som Klungre Kollektiv og VOK ENS viser hun alt fra egenkomponerte jazzviser på sunnmørsk dialekt til «poppete» låter med gode melodier til mer abstrakte, friimproviserte forløp. Hun har også ved flere anledninger stått på scenen med Bjergsted jazzensemble og Bjergsted vokalensemble, hvor hun i tillegg har vist seg som en spennende komponist og låtskriver. I 2019 imponerte hun med urfremføring av et egenkomponert verk for kor og band, og startet prosessen mot plateutgivelse. 

Hun er et stort talent med mye potensiale og juryen er ikke i tvil om at det vil komme mye spennende musikk fra henne i tiden som kommer.