Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Fem planter du ikke klarer ta livet av

Tekst: Håkon Fossmark   Foto: Merethe O. Clausen    Publisert: 1. november 2019

 

Grønne planter er trendy, og det gir også hjemmet et lunt og varmt uttrykk. Men det er ikke alltid en plante hjemme i stua blir like fin som den du ser i reklamen. Planter må nemlig stelles riktig for å trives og overleve.

De flest planter krever litt arbeid og riktig stell, men heldigvis finnes det planter også for oss uten så grønne fingre.

I denne artikkelen finner du fem planter du trygt kan ta med deg hjem. De tåler å bli glemt, og med minimal innsats kan du få glede av dem i lange tider. Husk bare å vanne litt innimellom, og gi dem bittelitt lys, så vil de klare seg. Den eneste feilen du kan gjøre med disse plantene, er å vanne for ofte. Så vann en gang i blant, da blir plantene fornøyde.

 

Svigermors tunge (Sansevieria)

Denne luftrenseren elsker å tørke ut mellom vanningene. Finnes i mange forskjellige farger og mønster. Tåler alt fra sol til mere skyggefulle deler av rommet.

 

Smaragdpalme (Zamioculcas zamiifolia)

Glemmer du å vanne denne vil du ikke se mye forskjell, tåler helt fint de mørkere krokene i rommet.

 

Gullranke (Epipremnum aureum)

Dette er en klatre- og hengeplante som liker å tørke litt ut mellom vanningene, men unngå å sette denne i et vindu med stekende sol. De lange stilkene passer perfekt til jungel-looken som er i interiørbildet. Blir man lei kan man gi den en klipp, og den er like blid.

 

Paraplyplante (Schefflera actinophylla)

Tåler det meste, la tørke ut mellom vanningene. Denne kan bli et stort tre om den får nok tid på seg.

 

Gummifiken (Ficus elastica)

Vann når jorden har tørket litt ut, liker å bli plassert nær et vindu, men tåler også litt mørkere steder i rommet. Denne planten kan man også få kjøpt i forskjellige størrelser og farger.