Mest relevante sider:
Aktuelt
Fire personer jobber med spade og trillebår i gatene.
Øyvind Sunde og sønn er klar for allsang på 17.mai. Her er de med på vårdugnad. 

Klare for fellessang – heia 17. mai!

Siste innspurt på uteområdet. Nå strykes snart skjortene. Gjengen i Høgevollsveien borettslag skal møtes i finstasen.

Tekst: Samina Bruket
Publisert: 11.05.2020
Foto: Samina Bruket
Det lukes, klippes og kostes i alle kriker og kroker i Høgevollsveien. Folka i borettslaget, som ligger på Austrått i Sandnes, holder god avstand under arbeidet. For denne våren – og vårdugnaden – er spesiell. 

Korona kan nok få avlyst 17. mai-arrangementer på skoler og i sentrum, men styreleder i borettslaget, Berit Stellander Wøien, vil samle flokken til en markering med god avstand mellom folk – på den største lekeplassen på nasjonaldagen. 

– Vi pynter oss og tar med flagg – og så gjør vi som kulturministeren har sagt: Vi synger ”Ja, vi elsker dette landet” klokka 13.00. Det var noen som spurte om vi ikke kunne gå i tog også. I og med at vi bor spredt her og det er god plass – så kan det bli et lite tog på området, selvfølgelig med behørig avstand. Vi må tenke smittevernsregler, også på 17. mai. 
Berit Stellander Wøien står utenfor et rødt hus og snakker med en eldre mann med hatt og briller.
Styreleder Berit Stellander Wøien informerer om mulighet for å prøve sangstemmen på 17.mai. 

Lodder stemningen for sang-treff

Får du med noen?

 

– Jaja, det er klart. Vi blir i hvert fall 10 stykk, sier styrelederen med et smil. Jeg er sikker på at noen av de med unger vil stille opp. For hva skal ungene gjøre, hvis man ikke finner på noe, bare sitte hjemme og sture? Det blir jo ikke rare tv-sendinga på 17.mai heller, kjøre reprise fra Oslo i fjor eller noe sånt, sier styrelederen, og peker mot en lavblokk:

 

– Det er jo et annet borettslag rett der borte. Jeg har tenkt på om jeg skal sende en melding og spørre om de skal sette i gang noe. Men vi må jo passe på at vi ikke blir for mange. Det vi lager til – blir for oss i Høgevollsveien.

John Willy Torp sitter på huk ved en lekeplass og luker i et bed med busker.
John Willy Torp synes det høres ut som en fin plan å feire på avstand med gode naboer. 

Umiddelbar respons

Et flott initiativ, mener John Willy Torp, som er i sving på vårdugnaden.

– Dette tenker jeg er veldig bra. Vi har ei flink dame som styrer, hun bryr seg om gjengen som er her. Passer det – så kommer vi, selvfølgelig!

Øyvind Sunde skal til å trille verktøy på plass når han blir stoppet for en prat.

– Det er veldig, veldig kjekt å ha en styreleder som kommer med slike artige påfunn. Dette tror jeg blir kjekt for ungene, og i hvert fall for de som er små og ikke husker så mye fra fjorårets feiring. 

Karen Ommundsen sitter på huk i gaten med barna på fanget.
Det viktigste på 17.mai er å spise is! Og is blir det masse av, lover mor Karen Ommundsen. 
Karen Ommundsen er optimist. Hun tror 17. mai blir en strålende flott dag:

– Det er jo masse å finne på. Vi er som regel hjemme og på et besøk hos farmor, som har bursdag den dagen. Ja, og så ser vi toget i Sandnes, sier Karen og snur seg mot dattera: ”Hva er det vi kan spise på 17. mai?” 

– Då kan me spise is, og meir enn ein is! svarer dattera. 

– Ja, vi kan spise is – selv om det er korona. Hvis vi i tillegg går i et lite tog her i borettslaget og får vifte med flagget – da er det 17. mai på ordentlig da, konkluderer mor.